Videón az extrém mentés – bevetésen a sátoraljaújhelyi tűzoltók

Megosztás

Ahogyan arról a Borsod24 felületén is beszámoltunk, bajba jutott kirándulót mentettek a sátoraljaújhelyi hivatásos tűzoltók a Megyer-hegyi tengerszemnél.

BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Facebook-oldalán pár órával ezelőtt közzétett egy videót, amin a mentés részletei láthatók.

“Az kérdéses, hogy lentről vagy fentről szebb-e a táj, de mi most annak örülünk, hogy Tar Barnabás Tamás tűzoltó zászlós, székesfehérvári hivatásos tűzoltó azt választotta, hogy a szabadnapján a magasban tölti az idejét. ” – olvasható a bejegyzésben.

Ugyanis a szabadnapos Barnabás a családjával együtt a Megyer-hegyi Tengerszemnél túrázott, amikor meglátta, hogy egy másik túrázó rosszul van, vízért nyúl, és leesik a sziklára. Azonnal lesietett hozzá, hívta a 112-t , és elsősegélyben részesítette az akkor már eszméletlen sérültet.

A sátoraljaújhelyi hivatásos tűzoltók vonultak a helyszínre, akik a tízméteres mélységből mentőkötél és board segítségével emelték ki a sérültet, akit mentőhelikopter szállított kórházba.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek